Spela tjuv med diamanter

Ett enkelt men kul spel och med få regler. Här tränar man i början en - mot- en, för att sedan träna antalsuppfattning och att se antalet på tärningen.
Detta spel kan man spela var man än är, bara man har en tärning. Vi spelar med plastdiamanter. Barnen sitter två och två, mittemot varandra. De får tio diamanter var. Sedan börjar någon att slå tärningen, det antalet som tärningsögonen visar, får man ta från kompisens hög. Sedan är det kompisens tur att slå och ta tillbaka det antal som tärningen visar nu. Den som först blir av med sina diamanter har förlorat.
Vi har även spelat med fler barn på en gång. Då har vi suttit i en cirkel, alla barnen har fem diamanter framför sig. Vi använder då en tärning som enbart har upp till tre på tärningen. Något av barnet börjar slå och får plocka från den som sitter till vänster om sig. Nästa plockar från sin vänstra kompis. Vi har bara en tärning, så man frå vänta en stund tills det blir dags igen. Är man väldigt många som spelar, så kan man öka antalet tärningar,placera dem så de finns på jämnt avstånd från varandra.
Det spelar ingen roll vad man använder för saker, det kan vara stenar, kulor, pärlor bara det är enkelt att plocka med.

Kommentarer
Postat av: marica

Toppenkul idé! Den lånar jag :) Kram

2011-03-28 @ 12:08:38
URL: http://maricaaberg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0